Strip chic

Designerii propun o întoarcere la ţinutele ce au făcut ca spectacolele de cabaret să devină atât de populare, iar dansatoarele să fie atât de provocatoare.

E o lege nescrisă ca unele tendinţe să revină în atenţia publicului cam o dată la 20 de ani. Este şi cazul strip chic-ului, pe care designerii actuali îl reinventează cu ochii la moda anilor ’50, ’70 sau ’90.

Rita Hayworth era femeia fatală a perioadei ce a urmat după Al Doilea Război Mondial – Un fel de Angelina Jolie de acum. Întreg deceniul de după război a fost marcat de rochiile lungi, provocatoare, din satin, cu croieli uşor conice în jurul sânilor, precum cele purtate de Rita în filmul Gilda (1946). Anul acesta Dolce&Gabbana, Christian Dior, Just Cavalli au reinventat aceste ţinute şi le-au pus direct pe podium. 

La mai mult de 20 de ani după Gilda, era rândul Lizei Minnelli şi a musicalului Cabaret (1972) să reînvie acest trend. Acţiunea are loc în Berlinul anilor ’30, în plină criză politică şi economică.

Apoi, în 1990, Jean Paul Gaultier crea celebrul sutien conic purtat de Madonna în cadrul turneului Blonde Ambition. Ţinuta ei aminteşte de lenjeria purtata cu 40 de ani în urmă, în plină perioadă rockabilly. Pe atunci, nylonul era un material nou şi revoluţionar, care urma să schimbe pentru totdeauna industria costumelor de baie.

Anul acesta, Jean Paul Gaultier a reinventat acel sutien şi l-a folosit în aproape toate ţinutele din colecţia de primăvară-vară.

Reclame

Un răspuns

  1. Trebuie să te uiţi la Mad Men. Măcar pentru haine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: